Somosi Melinda – szülőmentor és tréner

Somosi Melinda vagyok, szülőmentor, szülőtréner, író, játék fejlesztő.

Kislányom korábban szelektív mutizmussal küzdött, és eme személyes érintettség, illetve a témában való óriási információhiány kapcsán kezdtem hozzá a mostani tevékenységemhez 2019-ben. Elsőként szelektív mutista családok informálása, segítése, a témában megírt szakmai és tapasztalati könyv (A beszédmumus) megírásával. Ma már minden olyan szülőnek igyekszem segíteni, aki valamilyen formában a bátortalansággal, visszahúzódással, félelmekkel, bizonytalansággal küzd a gyereknevelésben, illetve önmagával kapcsolatban.

2021-ben megírtam egy különleges és egyedülálló Bátorító Mesekönyvet (a II. kötet is hamarosan megjelenik), Panni és Boldi történetei címmel, és megalkottam a Bátorító Kártyákat.

A szülőkkel folytatott számtalan konzultáció által felmért hiányosságokra, nehézségekre fókuszálva pedig megalkottam a Megteremtem önMAGam Tudatosság Kártyát. Ez a kártya már kamaszkortól kezdve tudatosan segít és támogat a mindennapokban abban, hogy minél többen merjük vállalni önmagunkat, egyediségünket, hogy tökéletlenül vagyunk tökéletesek, hogy egyre inkább önmagunk valóját vállaljuk, és általa teremtsük az életünket. Ha akarsz és mersz változni, akkor ez a kártya a mindennapi életed fő mozgatórugója lesz.

Ezek mellett megírtam több e-bookot, és kidolgoztam több online tréninget és tudásanyagot, mely a szülőket támogatja a mindennapi gyakorlati munkában, cselekvésben, kapcsolódásban.

Küldetésem és célom, hogy a szülők minden nap tegyenek 1 lépést gyermekükért és önmagukért, azaz Tudatosan Bátorító és Megvalósító Szülővé váljanak. 

További részletek a weboldalamon találhatók: www.somosimelinda.hu

Hasonló cikkek