Játék – Élmény – Tanulás Képzéseinken

Játszunk, hogy fejlődjünk! Néhány évvel ezelőtt elgondolkodtatott ez a mondat, pedig már 14 éve pedagógusként dolgozok. Hónapokig beleitta magát az észjárásomba és naponta foglalkozni kezdtem azzal a témával, hogy miként lehet úgy tanulni, hogy nem is tanulunk. Elég kifacsart mondat, de mégis van benne igazság.

A gyermek és minden ember természetes tevékenysége a játék, melynek segítségével képes új ismeretet elsajátítani már kisgyermekkorban. De nem csak a gyermek végezheti ezt az örömteli tevékenységet, hanem bármely életkorban szabad a “vidámság”.

Az egyes tevékenységek során olyan képességek fejlődhetnek, mint például a kommunikáció, az érzelmi intelligencia, stresszredukció, probléma megoldás, rugalmasság, időbeosztás, logikus gondolkodás. De ezt akár a végtelenségig sorolhatnám. Nem csak tanulási képességek ezek, de az eredményességhez elengedhetetlenek a mindennapi életben is.

A fentiek kiaknázása érdekében született meg az Élménytréning tanfolyamunk, melyet országosan már több mint 30 iskolában sikerrel alkalmaznak. Nem kizárólag módszerek és elméletről van szó, hanem gyakorlati anyagról. Olyan játékokról, melyek a mindennapi pedagógiai munkába, akár a szülők-gyermekek tevékenységébe is sikerrel beiktathatók.

De beszéljenek a szavak!

“Még egyszer szerettem volna megköszönni a hétvégi élményeket. Igaz,hogy még a hétvégén tanultakat nem alkalmaztam a mai napon,de ma olyan lendülettel és lelkesen dolgoztam,hogy a kolléganő meg is jegyezte,hogy mi történt velem a hétvégén,mert tök jó órákat tartottam és a gyerekek is mondták,hogy a mai napba a környezet óra volt a legjobb. Remélem október végéig kitart a lelkesedésem,hogy aztán újratöltődve és új ötletekkel gazdagodva folytathassam a tanítást! Szép estét! Tündi” (Petrovszki Tünde gyógypedagógus)

Számtalan hasonló reakciót kapunk kollégáktól, szülőktől és örömmel olvassuk és halljuk, hogy a módszert sikerrel alkalmazzák munkájuk során!

A képzésen a hallgatók is úgymond gyermekké válhatnak, hiszen saját maguk is a gyakorlatban végezhetik el a játékokat.

Nem csak szülők, hanem szép számmal vettek már részt szülők és coach-ok is

2020. novemberében megszületett a Zandaka Élménytréning oktatói csapat is, amelynek segítségével hamarosan országosan elérhetővé válik a tréning, hogy minél több gyermekhez és felnőtthöz is eljuthasson a programunk.

Jelenleg is számtalan képzéssel és workshoppal készülünk országosan, hogy minél színesebbé és könnyebbé tudjuk a kollégák és szülők napjai tenni.

De beszéljenek most pedig a képek 🙂

Hasonló cikkek