Hogyan lettem Tanulási coach? – Gabi néni mesél

Nincsenek véletlenek- tartja a mondás. Vajon így van? Nem így van?

Amikor már tudtam, hogy megválok a közoktatás útvesztőjétől, akkor bukkantam rá ‘véletlenül’ a Zandaka tanulási coach képzés hirdetésére.

Itt azonnal szembesültem azokkal a hőn áhított technikákkal, amikre a mai kor gyerekének hatalmas szüksége van, de nincs birtokában.

Amint elkezdődött a képzés Ancsával, tudtam, hogy jó helyen vagyok, minden nap ùjabb lendületet és motiváciòt adott és megerősített.

Az elmùlt 3 évtizedben angol tanárként rengeteg tanítvánnyal találkoztam, akikről tudtam, hogy szükségük van olyan módszerekre, amelyek segítségével hatékonyabbá válik a tanulási folyamatuk, növekszik az önbizalmuk, jobban be tudják osztani az idejüket, képesek lesznek a mindennapos stresszhelyzeteket kezelni és örömmel, változatos eszköztárral haladnak az útjukon.

Tanulási coachként ezeken és még számos más területen is tudom támogatni a hozzám fordulókat. Magántanítványaim szüleivel és ismerőseimmel beszélgetve hamarosan rengeteg pozitív visszajelzést és megerősítést kaptam, hogy egy ilyen coaching folyamatnak most van igazán létjogosultsága.

Így aztán hetente újabb és újabb szülők fordulnak hozzám, hogy gyermekeikkel együtt induljunk el a tanulási coaching labirintusában.

Fantasztikus dolog megélni a kliensekkel együtt az apró változásokat, megtapasztalni, hogy milyen ereje és hatása van mindennapi életükben annak, ahogy az egyes üléseken közösen haladunk az úton.

Mi ebben a tanulság? 

Mindenkinek más.

Ami biztos: higgyetek magatokban és abban, hogy amint egy ajtó bezárul, kinyílik sok-sok más.

Új perspektívák, baráti és szakmai közösségek, lehetőségek, inspiráció, tudásanyag, rejtett képességeid felbukkanása…várnak rád.

Kockáztassatok, merjetek, vállalkozzatok, hisz ez vezet a fejlődéshez és a SZABADSÁGHOZ, ezáltal pedig egy új élethez, amit önmagad és mások építésére fordíthasz!

És…figyeljétek a jeleket- igaz a mondás: nincsenek véletlenek.

Mesterné Somogyi Gabriella – Tanulási coach és Angol nyelvtanár, Tata

Hasonló cikkek