Egyéni tanulási stílus

Ha ismered a saját tanulási stílusodat, hatékonyabban tanulhatsz és jobban kihasználhatod a képességeidet.

Miben lehet segítségedre az egyéni tanulási stílusod megismerése?

A tanulás sokszor nehéz helyzet elé állítja azt, aki elkezd újra tanulni, vagy gyermekként ül az iskola padban. Sokszor a szülőnek és a pedagógusnak sem könnyű, mivel nem tudja miként segítheti a tanulás folyamatát legyen szó iskolapadban töltött tanulásról, nyelvtanulásról vagy egyéb képzésekről.
A Tanulási stílus felmérése segít abban, hogy tisztába kerülj azzal, milyen módon működik elméd, hogyan fogadja be legkönnyebben, leghatékonyabban az információt.
Tapasztalatok szerint, aki a saját tanulási stílusának megfelelően tanul, annak gyorsabban megy be információ a fejébe, szinte első hallásra rögzül a megtanulandó anyag és könnyebben elő is hívható. Olyan ez, mint amikor írás közben a kőbaltát lecseréljük golyóstollra.

Miről kapsz tájékoztatást és mit nyersz vele?

Az alábbi tesztek segítségével kerül kidolgozásra a személyes fejlődési terv, valamint a részletes elemzés.
(A preferenciák azok a tényezők, amelyek meghatározzák a saját személyes hatékunyságunkat a tanulásban.)

A profil alapján kialakíthatod saját startégiádat, a hatékonyabb tanulás érdekében. Az anyagot akkor tudod a legjobban elsajátítani, ha minél több intellgienciádat bevonsz a feladatba.

Játékos módszerek tárháza vár rád, hogy öröm legyen a tanulás.

További információért kattints a képre!

Környezeti preferencia

Az a hely, ahol a tanulás történik. Minden ingert magába foglal, amelyet érzékszerveink felfognak. Nagyon fontos, hogy jól érezd magad az adott helyen, ahol tanulsz. Az is fontos, hogy jól tudj koncentrálni és figyelni tananyagra. Amennyiben hozzáértő módon odafigyelsz a környezeted sajátosságaira, úgy tudatosan tudod alakítani, hogy megfeleljen a saját tanulási stílusodnak.

Élettani preferencia

Egy olyan leltár, amely segít megismerni a saját tanulási stílusodat. Kiderül belőle, hogy mennyire szükséges számodra a mozgás tanulás közben, valamint az is, hogy vizuális, audítív (hallás után) vagy érzelmek segítségével tanulsz hatékonyan.

Érzelmi preferencia

Az érzelmek minden alkalommal befolyásolják a napjainkat. Ha felismered ezeket és kellőképpen képes leszel kezelni is a felelősséged, a motivációd is kellő irányba indul el a tanulás és a mindennapi élet során. Énképed is megfelelően alakul a fejlődésed során és tudatában leszel annak, hogyan légy sikeres a tanulásban.

Társas preferencia

Nem mindegy, hogy egyedül vagy tásaságban tanulunk hatékonyan. Ez befolyásolja a kitartásunkat és koncentrációnkat is. Segít megítélni, hogy milyen ingerek lesznek zavaróak, vagy segítőek számodra a tanulásban.

Pszichológiai preferencia

Gondolkodási stílusodra befolyással van, hogy az agyféltekéid hogyan képesek együttműködni egymással. Ha ez a harmónia létrejön, akkor a preferencia értékek alapján megtudhatod, hogy miben kell fejlődnöd ahhoz, hogy a gondolkodásod, a figyelmed megfelelő legyen és ezáltal a stressz is csökkenjen. A preferencia által megérted saját magadat és gondolkodásodat is.

8 intelligencia területeinek vizsgálata

Ez egy olyan eszköz, amely segít meghatározni azt, hogy melyik intelligenciádat (verbális, logikai, kép-térbeli, zenei, kinesztetikus, interperszonális, intraperszonális, természeti) milyen mértékeben használod a tanulás során.

Tesztek

Az 5 preferencia értékelő során megtudhatjuk milyen az optimális tanulási környezet, mikor időszakokban működik, tanul a legjobban. Nem mindenki számára szükséges, hogy együtt tanuljon valakivel. Erre is fényt derítenek a tesztek, valamint arra, hogy milyen gondolkodási folyamatok és érzelmek járulnak hozzá az eredményességhez.


A 8 intelligencia területei: verbális, logikai, kép-térbeli, zenei, kinesztetikus, intra-és interperszonális, természeti komptenciák kerülnek szint felmérésre. A teszteket pszichológus kollégánk állította össze. 


A felmérést a diákok észre sem szokták venni, csak érdeklődő beszélgetésként észlelik. 

Elemzés

Mit tudsz meg belőle?

  • Mikor milyen napszakban, sőt évszakban tudsz hatékonyan működni.
  • Milyen tanulási stílusod van?
  • Vizuális, auditív, vagy kinesztetikus.
  • Egyedül, társakkal, vagy csapatban tudsz jól működni.
  • Jobb vagy a bal agyféltekéd aktív.
  • Mennyi fényre, folyadékra, hőmérsékletre van szükséged optimális esetben?
  • Mekkora szükséged van ellenőrzésre, komformitásra, mozgásra?
  • Mekkora és milyen irányú a motivációd, felelősséged?

Javaslat és terv

Az elemzések és a beszélgetést követően leírom neked, hogy milyen tanulási stílusban, milyen módszerekkel és gyakorlatokkal tanulhatsz eredményesebben. A 8 intelligencia területeinek felmérését követően megtudhatod milyen szakmában érdemes elhelyezkednek, valamint melyek azok a területek, amiket fejleszteni szükséges a számodra, hogy sikereket érhess el az élet minden területén, nem csak a tanulmányaidban. Mindenhez gyakorlati tanácsokat írok le számodra. Ha ezeket és még ennél is többet szeretnél megtanulni, valamint gyorsabban elérni a célodat,  további alkalmakra van szükség

Díjazás

2×50 perc, valamint az elemzés díja 22.000.Ft  (az áfát tartalmazza)

Két egymást követő alkalomra kérj időpontot a +36202969155 számon napközben 9-15 óra közt. 

A második napon 24 órán belül küldöm számodra az elemzést és a javaslatot.

Hol zajlanak az egyes alkalmak?

Online zajlik. Minden alkalom előtt emailben kapja meg minden ügyfél a Zoom csatlakozási linket.

Időpont módosítása

48 órával, vagyis 2 nappal a lefoglal időpont előtt lehetséges. Ezen belül már nem. 

Lemondási feltételek

A lefoglalt időponttól számolva 5 nappal korábban a konzultáció díja 100 %-ban visszafizetésre kerül az ügyfél bankszámlaszámára. 48 órán túli és 5 napon belüli lemondás esetén 50%-os visszatérítés lehetséges.  48 órán belüli lemondás esetén sajnos már nincs lehetőség rá.