Beszélgetés a nap végén

A nap végén mindenki elfárad. Számtalan dolog történhetett napközben. Vannak köztük jók és rosszak is. De egy beszélgetés mindent is megoldhat, ha jól irányzott.

Nem tudom, hogy van azzal a kérdéssel, hogy mi volt ma a suliban vagy a munkában? Válasz:Hát bementem és semmi sem változott, ugyanolyan mint tegnap. Vagy épp a semmi vagy minden oké volt reakciót kapjuk. Ezzel a beszélgetés biztosan ellaposodik és valószínűleg itt is lesz befejezve. 

De ha kicsit jobban belegondolunk egy beszélgetéstől jobb lehet kedvünk, ha értő figyelmmel hallgatnak mindeket. Kérdésekkel vezetve ez sokkal egyszerűbb lehet és a napi történések is könnyebben feldolgozhatóak lesznek.

Ne maradjon bennünk se tüske se más. Pláne, ha valami szuper dolog esett meg velünk aznap. Beszélgessünk és adjuk ki magunkból a napot. 

Ehhez hoztam, most több olyan kérdést, amellyel lehet csak néhány percig tartó diskurzust tudunk elérni, de már ebben az esetben is 

10 meghatározó kérdés a nap lezáráshoz

  1. Mi volt a napod kedvenc része?
  2. Kivel játszottál vagy beszélgettél ma?
  3. Miért vagy ma hálás?
  4. Mi sikerült neked jól a mai napon?
  5. Milyen szuper erőt szeretnél magadnak? Mi ennek az oka?
  6. Ha csak egy boldog emléket vihetnél magaddal az álmaidba a napról, mi lenne az?
  7. Mi tett ma boldoggá?
  8. Ha elmennénk együtt kirándulni egy fáradt nap után, hová mennél? Mit csinálnánk akkor együtt?
  9. Milyen jót tettél ma?
  10. Ha holnap bármit megtehetnél mi lenne az?

Bármelyik kérdést teszed fel elsőként tudd, hogy ebből óriási dolgok tudnak születni. Oldódik a napi stressz, új célokat tűzhetünk ki magunk el, megtaláljuk mik az erősségeink, mire vagyunk képesek.

Használd ki az időt vele, hogy jobb világot teremthessetek együtt. Csak gondolj bele, ha minden egyes családban csak egy ilyen beszélgetés lezajlana, már szebb lenne a világ.

De ha szeretnél többet tudni a kommunikációról nézz be a webshopba az Asszertív kommunikációs videótréingre. 

Millió ölelés Ancsa

Hasonló cikkek